AKTUALIZOVÁNO: O bývalé nádraží Bubeneč se utká 50 projektů, vítěz bude znám 11. listopadu

Výběrové řízení na pronájem nádraží Bubeneč postupuje do další fáze. V pondělí 7. října se poprvé sešli členové hodnotící komise. V ní má vedle zástupců odboru správy majetku, územního rozvoje a odboru kultury, sportu a volného času zastoupení také všech 6 zastupitelských klubů Prahy 6. Společně odsouhlasili postup vyhodnocení a oficiálně otevřeli 51 obálek s nabídkami. Jeden projekt byl na místě vyřazen pro pozdní dodání.

Hlavní foto


Informace o průběhu vyhodnocení VŘ na pronájem nádraží Bubeneč


Porota si pak stanovila termín na prostudování projektů a jejich ohodnocení na pondělí 4. listopadu a za předsedu si zvolila místostarostu Jana Lacinu:

"Každý z 9 porotců boduje v prvním kole každý projekt podle tří kritérií (dlouhodobá udržitelnost, kvalita projektu, přínos pro okolí) a má k dispozici celkem 30 bodů. Do druhého kola postoupí 5 nejlépe hodnocených projektů, s jejichž autory proběhnou individuální pohovory, a to v pondělí 11. listopadu. Po nich bude mít každý porotce 1 bod pro svůj favorizovaný projekt. Porota pak schválí pořadí na prvních 5 místech podle počtu dosažených bodů. V případě rovnosti dojde k doplňkovému hlasování," popisuje schválený postup místostarosta: „Kdyby vítěz výběrového řízení smlouvu za 100 tisíc korun ročně nakonec neuzavřel, následuje další v pořadí,“ dodává Lacina.