Největší čarodějnický slet v Praze byl na Ladronce!

Čarodějnice na Ladronce přilákaly nejvíc návštěvníků ve své historii. Díky pestrému programu i slunečnému počasí jich do malebného parku u usedlosti Ladronka dorazilo přes 11 000.
Hlavní foto

A bylo opravdu proč na akci přijít. Na návštěvníky v kostýmech čarodějnic i v civilu čekal nabitý program plný soutěží o skvělé ceny, loutkové divadelní představení i tradiční opékání buřtů a hra na kytary. I letos na akci proběhla volba Miss čarodějnice i závod Čarodějnice na bruslích. Nechyběl populární čarodějnický salón, kde se mohli zájemci proměnit v čarodějnické bytosti a desítky dalších zábavných her pro děti.

Po loňském překonání českého rekordu v počtu čarodějnic na jednom místě, padl letos další rekord. Společnými silami vytvořili sami návštěvníci největší čarodějnické koště, které dosáhlo úctyhodných 22 metrů a 36 centimetrů!!

Hranici zapálil poslanec Evropského parlamentu Jan Zahradil a radní Ingrid Kejkrtová přesně v 18.30. O rozpálenou atmosféru se krom ohně postarala i legenda českého bigbeatu Hudba Praha. O zábavu zase herci z televizního pořadu Na stojáka. Večer ukončila ve 22 hodin ohňová show.

Na akci, kterou pořádala již po čtvrté Městská část Praha 6, byl vstup tradičně zdarma.

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024