Na dětský den na Petynce se dnes zlobilo počasí

Kromě sněhové nadílky postihla dnes koupaliště Petynku kletba počasí v plné míře – déšť, vítr a chlad. Děti však opět potvrdily, že jejich odolnost nezná mezí.
Hlavní foto

Zatímco venkovní připravené atrakce zely prázdnotou, o to větší zájem byl o připravenou tzv. „mokrou variantu“ ve stanech.

Především kluci ocenili možnost zahrát si stolní hokej, zařídit si modely dálkově řízených aut nebo šestiproudou závodní dráhu se sportovními automobily, své příznivce si našlo i malování či práce s korálky.
„Věříme, že i přes nepřízeň počasí přiláká na závěr dnešního dětského dne hudební skupina Toxique své početné fanoušky na Petynku. Kapela je totiž držitel ceny Akademie populární hudby Anděl 2008 a zároveň objev roku,“ doufá radní Inge Kejkrtová.

Skupina Toxique začíná své vystoupení dnes v 18 hodin na Petynce. Vstup je zdarma.

I letos byl v rámci dětského dne vyhlášen vítěz celoročního sportovního soutěžení s názvem „O pohár Prahy 6“. V rámci této soutěže soupeří základní školy ve více než dvaceti sportech. I letos potvrdily svou sportovní převahu děti ze základní školy Petřiny-jih a obhájily své loňské vítězství.

Při druhém dětském dnu v Praze 6 Na Babě se snad počasí umoudří a všechny děti si budou moci užít sportovní soutěže a hraní v neděli 31.5. od 10 hodin.
O připravovaném druhém dětském dnu si přečtěte více ZDE

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024