Life Sciences Film Festival

Mezinárodní festival dokumentárních filmů s tématikou věd o životě - Česká zemědělská univerzita, Kamýcká 127, Praha 6, Suchdol.

Hlavní foto

Festival se bude konat ve dnech 4. – 8. listopadu 2019. Tématicky je otevřen všem tématům přírodních věd, zejména těm, které souvisejí se zemědělstvím, potravinami, přírodními zdroji, s lesem, vodou, s ochranou životního prostředí, se zdravím, ekonomikou či udržitelným rozvojem. Zajímají nás základní výzkum i nejnovější poznatky aplikovaných oborů, inspirace přírodou, porozumění vývoji živých forem, ale také nová řešení pro praxi. Hlavní cena Grand Prix LSFF 2019 pro režiséra vítězného filmu činí 1 500 Eur.

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024