Lidé navrhovali jméno náměstí

Během víkendu se uskutečnila na náměstíčku v Praze 6 ojedinělá akce: radnice upořádala soutěž na výběr vhodného názvu prostoru – náměstíčka – mezi ulicemi Wuchterlova–Kafkova. Dosud se sešlo zhruba 250 návrhů.
Hlavní foto

Každý mohl přímo na místě během víkendu vymyslet budoucí název náměstí a předat svůj návrh hosteskám. Za svůj návrh pak obdržel drobný dárek. Kdo se akce osobně nezúčastnil, stále může své návrhy až do konce června posílat na emailovou adresu: namesti{zavináč}praha6{tečka}cz.

Během dvou dnů se na náměstíčku také představili zpěváci Petra Janů a Jiří Bílý a karikaturista a imitátor Janko Torák.

Mezi ulicemi Wuchterlova a Kafkova se nachází zrekonstruované prostranství – malé náměstí, na kterém nedávno přibyly podzemní garáže. Na jejich „střeše“ se dnes procházejí koně od sochaře Michala Gabriela a protéká voda, jsou zde instalovány lavičky a vysazeny stromy a celý prostor slouží k odpočinku kolemjdoucích. Jediné, co mu ještě chybí, je název. A právě ten by měl vzejít z nápadů občanů.

Video ZDE

Související články

Projekt byl zadán v roce 2022 na základě dohody investorů v území (provozovatelů) a městské části. Následně byla zadána studie, která měla za úkol zkoordinovat všechny záměry v území, zejména dopravního charakteru, navázat na studii hlavního města Baba 1932 a především nalézt dopravní řešení křižovatky Na Štáhlavce/ Matějská/ Šárecká, která byla dvakrát neúspěšně řešena v rámci projektu TSK – Rekonstrukce Šárecké ulice.

Celý článek26. 2. 2024