Letní kino u Keplera promítne novinky i kultovní klasiky

Sezóna šestkového Letního kina u Keplera startuje ve čtvrtek 9. června ve 21 hodin uvedením záznamu velkolepého koncertu zachyceného ve filmu PRAŽSKÝ VÝBĚR: SYMPHONY BIZARRE.  Film osobně uvede zakládající člen kapely a režisér filmu Michael Kocáb, společně s představiteli městské části.

Hlavní foto

Pražský výběr v prosinci 2016 v O2 aréně převedl divákům bombastickou show s Českým národním symfonickým orchestrem, americkým dirigentem a řadou výjimečných hostů a scénických nápadů. Neopakovatelné vystoupení snímalo 35 kamer a film divákům nyní přináší tehdejší rockové představení ze všech možných úhlů a pohledů.

Následující páteční večer bude patřit nesmrtelné klasice Q. Tarantina PULP FICTION, v sobotu zavzpomínáme na Libuši Šafránkovou a Josefa Abrháma v komedii SVATEBNÍ CESTA DO JILJÍ.

Program Letního kina u Keplera bude pokračovat po celý červen, červenec a srpen až do 10. září a diváky čekají jednak žhavé české filmové novinky i kultovní klasiky od Tarantina, přes Kubricka až po Hitchcocka, velká kolekce nejlepších filmů Jima Jarmusche nebo nejlepší filmové komedie dua Smojak & Svěrák. Dramaturgie připomene komiksové hity i klasické horory nebo westerny. V červenci a v srpnu diváky čekají dva standupové večery, letní sobotní odpoledne budou patřit divadélkům pro děti.

„S dramaturgií, kterou nám pro letní sezónu nabídlo kino Dlabačov, jsem spokojen. Důležité ovšem je, aby výběr filmů sednul i veřejnosti z Prahy 6 a aby mělo kino aspoň trochu štěstí na počasí,“ komentuje svá letošní očekávání místostarosta pro kulturu Jan Lacina

Letní filmová scéna v režii Prahy 6 funguje již pátým rokem a vznikla jako projekt participativního rozpočtu Nápad pro Šestku, o kterém rozhodli obyvatelé městské části. "Letní kino u Keplera poběží letos už pátou sezónu. V roce 2017 to byl jen "Nápad pro Šestku", který jsem tehdy přihlásila do participativního rozpočtu a dnes kino patří mezi zajeté letní filmové scény. Jsem ráda, že i letos kino provozuje Dlabačov. Záměr byl na Šestce vybudovat komunitní kino, což se zatím skvěle daří," uvedla zakladatelka Letního kina u Keplera a zastupitelka Martina Kaňáková.

Program i provoz letos po loňské dobré zkušenosti opět zajišťuje kino Dlabačov. Promítá se na 7x4 metry velkém plátně. Návštěvníci mají k dispozici 100 míst na židlích nebo deky na sezení. Do kina je možné přijít i s pejskem. Vstupenky se dají zakoupit přes goout, na místě pak hotově nebo platební kartou. 

Program najdete na www.letnikinoukeplera.cz