Letní kino u Keplera hraje i o prázdninách

Hrajeme v parku Maxe van der Stoela. VSTUP ZDARMA. Doprava: tram 23 (Hládkov), 22 (Pohořelec), bus 143 (Hládkov). Všechny projekce začínají ve 21.30 hod.

Hlavní foto

18. 7., 21.30 hod. Všechno bude


Roadmovie režiséra Olmo Omerzu. Příběh dvou kluků, kterým ještě nebylo ani patnáct a kteří se společně vydávají v autě na cestu přes celou republiku. Cílem útěku je pocit svobody a touha něco zažít. Držitel Českého lva.

25. 7., 21.30 hod. Spalovač mrtvol

Digitálně restaurovaný film Juraje Herze z roku 1968 natočený podle stejnojmenné novely Ladislava Fukse.

1. 8., 21.30 hod. Já, Simon

Americké komediální drama. Film je adaptací stejnojmenného bestselleru Becky Albertalliové a je zábavným a otevřeným příběhem o dospívání, vzrušující cestě k nalezení sebe sama a hlavně o hledání lásky.

8. 8., 21.30 hod. Grinch

Animovaná komedie, USA.

15. 8., 21.30 hod. Hastrman

Film Ondřeje Havelky podle knižní předlohy Miloše Urbana. Romantický a zároveň ironický příběh hastrmana, jehož láska k venkovské dívce Katynce naplňuje netušeným štěstím i stravující vášní.

22. 8., 21.30 hod. Rusalka

Film režiséra Petra Weigla z roku 1977. Rusalka – Magda Vašáryová (zpívá Gabriela Beňačková-Čápová), Vodník – Přemysl Kočí (zpívá Ondrej Malachovský), Princ – Milan Kňažko (zpívá Peter Dvorský), Ježibaba – Jaroslava Adamová (zpívá Libuše Márová), Cizí kněžna – Božidara Turzonovová (zpívá Milada Šubrtová), hajný – Josef Karlík (zpívá Jaroslav Stříška), kuchtík – Dagmar Veškrnová (zpívá Daniela Šounová).

29. 8., 21.30 hod. Jan Palach

Film vypráví příběh posledních měsíců Palachova života, ukazuje cestu, na níž se z milujícího syna, oddaného přítele, přemýšlivého studenta filozofie stala „pochodeň číslo 1“.

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024