Letiště Václava Havla rozezní koncert Pavla Šporcla „Na perutích hudby do jiných sfér“

Letiště Václava Havla chystá na 4. prosince od 20 hodin jedinečný koncert. Představí se zde houslový virtuóz Pavel Šporcl. Koncert uvede v prostorách Terminálu 2 v rámci svého podzimního turné SPORCELAIN – GENERALI TOUR 2012. Vystoupení navazuje na stejnojmenné popově-crossoverové album a nese podtitul „Na perutích hudby do jiných sfér.“

Hlavní foto

„Pro pražský koncert svého turné jsem dlouho a velmi pečlivě hledal nejvhodnější prostor. A protože celé turné nese podtitul Na perutích hudby do jiných sfér, nadchl jsem se pro letiště. Celá akce je prozatím nejrozsáhlejším a nejnáročnějším počinem mého týmu. Uvedení tak rozsáhlé show na právě přejmenovaném Letišti Václava Havla na Praze 6 je pro mě obrovskou výzvou,“ vysvětluje umělec.

Projektem Sporcelain houslista přivádí přesvědčivý pohled na housle ve 21. století a poprvé se také představuje jako autor a spoluautor hudby. Poprvé tímto počinem totiž vstupuje na horkou půdu popového světa. Skladby, které v programu zazní, jsou různorodé - některé velice rytmické, jiné naopak velmi intimní.

Turné navazuje na stejnojmennou nahrávku, která se okamžitě po svém uvedení dostala do čela žebříčku TOP 10 nejprodávanějších CD. Virtuóza doprovodí jeho nová kapela Šporcelán, složená z vynikajících muzikantů a členů známých popových kapel. Jako host vystoupí zpěvačka Tereza Černochová.

Celkový zážitek z koncertu umocní velká světelná show a velmi ojedinělé provedení v kvadrofonním zvuku, který se na takovém druhu akce představí u nás vůbec poprvé. Program jednotlivých koncertů bude tvořen jak ze Šporclových vlastních kom­pozic, tak ze skladeb O. Brouska, E. Moricconeho, K. Jenkinse, J. Brella, či R. Holého. Hlavní město Praha je jedním z devíti měst, které koncert hostí.

Předprodej vstupenek na www.ticketportal.cz

Účinkují: 

Pavel Šporcl – housle                 

Kapela Šporcelán:                                              
Syntezátory: Jiří Hutárek
Piano: Václav Kramář
Basová kytara/ kontrabas: Ondřej Čech
Bicí: Zbyněk Raušer
Perkuse: Tokhi

Tereza Černochová – host

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024