Ladronkafest přilákal 15 tisíc návštěvníků

Park u usedlosti Ladronka se včera zaplnil patnácti tisíci návštěvníky, kteří si přišli zasportovat a pobavit se na festivalu volného času Ladronkafest.

Hlavní foto

"Festival pořádaný Prahou 6 vyrostl za devět let svého trvání v největší přehlídku všeho, co mohou lidé dělat ve svém volném čase. Jsme rádi, že právě tady v Praze 6 si dali sraz všichni, kteří chtějí žít aktivně," řekl starosta Tomáš Chalupa.

V rámci programu, který probíhal v celém prostoru parku se představilo na osm desítek volnočasových a sportovních disciplín. Akce Městské části Praha 6 opět dokázala, že volný čas se dá využít aktivně, smysluplně a zároveň výjimečně. V rámci programu proběhla soutěž studentských kapel a vystoupily kapely The Tap Tap a Airfare. V DJ dílně jste se spolu s DJ"s Robotem a Frikym mohli naučit sami hrát na gramofony nebo si zatančit u jejich energických setů. Diváky zaujali netradiční módní přehlídky mladých návrhářek, taneční vystoupení i sportovní exhibice. Nechyběla ani projekce vítězného snímku letošního filmového festivalu Fresh Film Fest. Vstup na akci i všechny aktivity byly zdarma.

Na festivalu bylo tradičně mnoho soutěží. V té hlavní Nezevluj a vyhraj zvítězila a Nintendo Wii si odnesla Kristina Hudková z Prahy 5. Nejlepší stanovištěm se stal stánek oddílu Sonkal  Taekwondo, hlasovalo pro něj nejvíc 452 návštěvníků. V beach volejbalovém turnaji se zdravotní pojišťovnou MV ČR si trofej odnesl tým fotbalistů ze Stodůlek pod vedením Miloše Selkla. Vítězkou internetové ankety na festivalových stránkách se stala Helena Novotná, která odjela z Ladronky na horském kole AGang - hlavní ceně soutěže.

Ladronkafest v číslech:
-          15 000 návštěvníků
-          80 stanovišť s možností zapojit se do programu
-          500 lidí podílejících se na přípravě
-          80 000 metrů čtverečních festivalové plochy
-          2 podia s hudebním programem
-          2 U-rampy se skoky na bmx i hoských kolech
-          16 stánků s nealkoholickým občerstvením
-          18 137 unikátních návštěvníků na festivalových webových stránkách
-          938 hostů potvrzujích účast na festivalu na facebooku

Reportáž z Ladronkafestu

Fotoreportáž z Ladronkafestu na facebooku
Fotoreportáž z Ladronkafestu na facebooku II

Ladronkafest na FB

Videospot na Ladronkafest 2010

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024