Ladronka – Plný džbán zábavy přilákal tisíce lidí

Soutěžilo se například v lezení na horolezeckou stěnu. Úplně nejrychlejší čas měl primátor Pavel Bém, který porazil i herce Vojtu Kotka. Podle sjednané sázky bude muset „rafťák“ Kotek strávit s primátorem jeden pracovní den.
Hlavní foto

Na pódiu se odehrála řada tanečních vystoupení a minikoncertů. Kromě vyhlášení různých soutěží se tam o přízeň posluchačů ucházely studentské kapely z Prahy 6. Ve stáncích se lidé dozvídali o nabídkách klubů a oddílů, zkoušeli své vědomosti i zručnost. V jednom ze stanů se mohli zúčastnit panelové diskuse s politiky, herci i sportovci na téma drog a jejich prevence.

Břevnovská pláň nabídla pro letošní setkání mnohem více prostoru, než původní akce na Džbánu. Radnice předpokládá, že se zde založila nová tradice, název Plný džbán chce však částečně zachovat.

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024