Konec reklamních laviček. Hlasujte v anketě o jejich nahrazení

V Praze 6 dojde k odstranění reklamních laviček. Městská část nyní spustila on-line anketu, zda si lidé přejí na jednotlivých místech možnost sezení ponechat. Namísto některých reklamních laviček by pak Praha 6 instalovala lavičky vlastní. Anketa probíhá prostřednictvím Geoportálu Prahy 6. 

Hlavní foto

Magistrát hl. m. Prahy se rozhodl ukončit spolupráci s firmou AD-Net provozující reklamní lavičky, které by tak do konce roku měly být odstraněny z pražských ulic. Na území Prahy 6 jde přibližně o 160 laviček.

Zatímco některé lavičky zůstaly nevyužívané, na jiné se lidé rádi posadí, aby si zde odpočinuli nebo si popovídali se sousedy. Městská část Praha 6 proto chce znát názor svých občanů a obyvatel ohledně toho, kde jsou lavičky potřebné. Ty s reklamní plochou od společnosti AD-Net pak v případě, že si to lidé odhlasují, městská část nahradí lavičkami vlastními.

K elektronickému hlasování o lavičkách se zájemci dostanou přes Geoportál Prahy 6. Zde si v sekci „Mobiliář“ jednoduše zaškrtnou právě zobrazení laviček AD-Net. V detailu umístění každé z nich je pak k dispozici odkaz na anketu, kde lidé zaškrtnutím a odesláním příslušné odpovědi vyjádří, zda je na daném místě lavička potřebná nebo by bylo lepší ji odstranit.      

On-line anketa na Geoportálu Prahy 6 potrvá do konce listopadu. Následně dojde k vyhodnocení výsledků a rozhodnutí o umístění nových laviček městské části. Co nejdříve po odvezení reklamní lavičky, kterou si lidé přejí nahradit, by mělo dojít k instalaci lavičky nové v majetku Prahy 6.  

Související články

Projekt byl zadán v roce 2022 na základě dohody investorů v území (provozovatelů) a městské části. Následně byla zadána studie, která měla za úkol zkoordinovat všechny záměry v území, zejména dopravního charakteru, navázat na studii hlavního města Baba 1932 a především nalézt dopravní řešení křižovatky Na Štáhlavce/ Matějská/ Šárecká, která byla dvakrát neúspěšně řešena v rámci projektu TSK – Rekonstrukce Šárecké ulice.

Celý článek26. 2. 2024