Koncerty ve Hvězdě

V neděli 3. června 2012 zahájila starostka Prahy 6 Marie Kousalíková tradiční cyklus koncertů ve Hvězdě. První koncert probíhal nově, přímo v prostoru letohrádku Hvězda.

Hlavní foto

Cyklus zahájil ,,Koncert ve znamení tanga v podání známého houslisty Jaroslava Svěceného za doprovodu Ladislava Horáka (akordeon a bandoneon) a Miloslava Klause (kytara). Koncertu se účastnilo více než 180 diváků, zejména z řad seniorů. Návštěvníci, pro které by byla cesta k letohrádku příliš dlouhá, mohli využít elektrovláček, který jezdil od konečné stanice MHD Petřiny.

Kdo nestihl koncert ve znamení tanga, nemusí zoufat. Do obory se může vydat i v dalších dvou červnových nedělích a poslechnout si koncerty, které budou pod širým nebem před letohrádkem Hvězda. Na prvním z nich, tuto neděli 10. června od 15 hodin, se představí stočlenný orchestr základních uměleckých škol pod vedením dirigenta Libora Peška. Následovat bude v neděli 17. června od 17 hodin koncert malého dechového orchestru Ústřední hudby Armády České republiky.

Srdečně Vás zveme na tyto hudební představení.

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024