Klub Fresh senior zahájil pravidelná setkání

Klub Fresh senior má za sebou úspěšnou premiéru. První díl filmového klubíčku Ondřeje Suchého se setkal s velkým zájmem a aktivní senioři zaplnili Píseckou bránu do posledního místa.

Hlavní foto

Jde o pravidelná setkání, která se budou konat jednou za čtrnáct dní v Písecké bráně nebo ve Skleněném paláci. „Klub Fresh senior je klub pro všechny, kteří toho stále od života hodně čekají. Senioři se mohou těšit na filmový klub, přednášky o architektuře i životním stylu a zdraví, koncerty, na setkání s významnými osobnostmi, ale i na výlety,“ říká starostka MČ Praha 6 Marie Kousalíková, která se úvodního setkání v Písecké bráně zúčastnila spolu s jejím zástupcem Petrem Ayebouou.

Filmový klubíček má i svůj druhý díl, který přijde na řadu 13. 6. 2012. Opět se budou promítat neznámé krátké filmy, které nejsou běžně vidět v kinech, ani v žádné z televizí. Půjde o snímky z období od čtyřicátých let až po současnost, které jsou dílem buď členů Českého klubu kinoamatérů anebo známých osobností.

Následující v pořadí druhé setkání v rámci Klubu Fresh senior bude věnováno architektuře, a to přímo architektonickým a urbanistickým pokladům Prahy 6. Konat se bude 25. dubna od 16:00 ve Skleněném paláci. Více informací naleznete na tomto odkazu: http://www.praha6.cz/akce/klub-fresh-senior-2012-04-25.html?&String=

Všechna společenská a kulturní setkání v Písecké bráně a ve Skleněném paláci organizuje ve spolupráci s Prahou 6 sdružení Porte o. s.

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024