VIDEO: KDO BYL EMIL POLLERT? PŘIPOMENE PAMĚTNÍ DESKA UŽ ZÍTRA

Ve středu 17. září 2014 v 11 hodin bude v Praze 6 slavnostně odhalena pamětní deska českému opernímu pěvci a herci Emilu Pollertovi. Ta bude umístěna v ulici Špálova 3, Praha 6 na domě, kde rodina Pollertových včetně slavného olympionika Lukáše Pollerta žije. Slavný pěvec je olympionikovým pradědečkem.

Hlavní foto

Emila Pollerta připomene ředitel Národního divadla pan Jan Burian a originální nahrávka Kecala z Prodané nevěsty. Na akci vystoupí sólista Opery Národního divadla Luděk Vele.

Vstup na akci je zdarma, jste srdečně zváni.

VŠE O EMILU POLLETOVI ČTĚTE ZDE!

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024