Kampus Dejvice (o)žije

Národní technická knihovna, vysoké školy, vědecké instituce a Městská část Praha 6 spolupracují na rozvoji areálu dejvického kampusu.

Hlavní foto

Praha, 18. června 2015 - Na základě předchozích jednání včera Martin Svoboda, ředitel Národní technické knihovny, Petr Konvalinka, rektor Českého vysokého učení technického v Praze, Tomáš Zima, rektor Univerzity Karlovy v Praze, Zdeněk Hostomský, ředitel Ústavu organické chemie a biochemie AV ČR, Karel Melzoch, rektor Vysoké školy chemicko-technologické v Praze a Ondřej Kolář, starosta Městské části Praha 6 podepsali Memorandum o společném zájmu. Slavnostní setkání signatářů se uskutečnilo v Národní technické knihovně za účasti dalších představitelů akademické a vědecké obce, studentů a návštěvníků knihovny.
Cílem dnes podepsaného dokumentu je postupně zatraktivnit areál dejvického kampusu a společenský, studentský i vědecký život v něm tak, aby byl zajímavý jak pro studenty, vědce, profesory, tak i širokou veřejnost a mohl lépe využít svůj potenciál živého centra vzdělávání a výzkumu.

Memorandum naleznete v přiloženém PDF souboru.

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024