Doprava v Patočkově ulici: Postihujte řidiče, kteří nerespektují zákaz vjezdu, žádá radní Smutná policii

Radní Prahy 6 Eva Smutná se obrátila dopisem na krajského ředitele Policie ČR ohledně řešení neutěšené dopravní situace v ulici Patočkova.

Hlavní foto

Patočkova ulice aktuálně prochází rekonstrukcí, ve směru do centra je zde pokládán tichý asfalt. Tyto práce si také vyžádaly místní omezení provozu. „Bohužel tato obytná ulice, stejně jako na ní navazující úsek Bělohorské, je dlouhodobě zneužívána jako přivaděč k Tunelovému komplexu Blanka (TKB) a je trvale zatížena nadměrnou osobní i nákladní dopravou. Přestože je zakázáno, aby jak na území Prahy 6, tak i do samotného TKB vjížděla vozidla nad 12 tun, projíždí ulicí Patočkova, zcela v rozporu se zákonem, stovky nadměrných vozidel, která nyní v době dopravního omezení neúnosně přetěžují a často blokují průjezdové možnosti této ulice,“ píše ve svém dopise Eva Smutná, radní Prahy 6 pro strategický rozvoj. Adresátem dopisu je Tomáš Lerch, ředitel krajského ředitelství Policie ČR.    

Radní Smutná se již dříve obrátila na hlavní město Praha a Technickou správu komunikací hl. m. Prahy, proč nebyl alespoň v době rekonstrukce Patočkovy ulice zajištěn odklon nákladní dopravy mimo Prahu 6. „Po třídenním jednání se všemi příslušně dotčenými pracovišti hlavního města, která nesou odpovědnost za naplánování, povolení i průběh této rekonstrukce, jsem nucena konstatovat, že striktním zákazem průjezdu kamionové dopravy se nikdo dopředu nezabýval a dále ani zabývat nechce. Z toho vyvozuji, že se dotyčná pracoviště ostudně a alibisticky zříkají své odpovědnosti, kterou mají vůči veřejnosti,“ uvádí Smutná.

K činnosti tak vyzývá Policii ČR. Tomáše Lercha, ředitele krajského ředitelství Policie ČR, dopisem žádá o bezodkladnou pomoc zavedením okamžité a trvalé kontroly komunikací v dané lokalitě a postižením těch řidičů, kteří nerespektují zmíněné zákazy vjezdu.

Související články

Vítězem mezinárodní architektonické soutěže na dostavbu 4. kvadrantu Vítězného náměstí se stal společný návrh holandské kanceláře Benthem Crouwel Architects a českého studia OVA. Projekt na dostavbu jednoho z nejvýznamnějších pražských náměstí navazuje na původní hodnoty urbanistické koncepce Dejvic od Antonína Engela. Investor s vítězem již podepsal smlouvu na přípravu projektu.

Celý článek19. 9. 2023