Hradčanské rozhraní: Přijďte na konzultaci návrhů projekčních týmů

Projekt Testovací plánování – Hradčanské rozhraní, jehož cílem je nalezení shody ohledně rozvoje území mezi ulicemi Pelléova a U Vorlíků, postoupil do finální fáze. Projekční týmy vytvořily na základě dříve představených konceptů návrhy rozvoje území, které nyní budou konzultovány s poradním a řídicím výborem projektu i s veřejností.

Hlavní foto

Zveme občany Prahy 6 na konzultaci návrhů, která se koná ve čtvrtek 12. září od 16:00 do 19:00 hodin. Budete mít možnost si prohlédnout upravené modely čtyř projekčních týmů, porovnat jejich řešení a diskutovat o nich s architekty. Na toto setkání dorazí i sami členové poradního výboru, kteří návrhy primárně hodnotí.

Vaše poznámky a komentáře k představeným návrhům rozvoje lokality budou jedním z podkladů při stanovení principu rozvoje této lokality.

Dříve se veřejnost do procesu zapojila již v květnu na sousedském setkání nad mapou, online pomocí dotazníku Maptionnaire a v červnu na konzultaci konceptů projekčních týmů. Čtvrteční konzultace návrhů je tak poslední příležitostí pro veřejnost, jak se aktivně podílet na přípravě plánu budoucí podoby území.

Metoda tzv. testovacího plánování, která byla zvolena pro nalezení vize rozvoje lokality Hradčanského rozhraní, je neformální plánovací proces založený na spolupráci a aktivní účasti hlavních aktérů rozvoje území. Testovací plánování je proces využívaný zejména ve Švýcarsku a Rakousku právě pro komplikovaná území nebo lokality, kde neexistuje shoda hlavních aktérů na podobě jejich rozvoje.

Čtyřmi projekčními týmy jsou rakouská architektonická kancelář AllesWirdGut Architektur, švédsko-český tým Mandaworks a collcoll (Bauhanz), české duo ov-architekti a brněnská CONSEQUENCE FORMA a české studio UNIT architekti.

Související články

Poslední vlak zastavil v nádraží Praha – Bubeneč 28. srpna 2014 krátce před půlnocí. A přesně po deseti letech zde mimořádně zastaví vlak, jenž svým příjezdem dává symbolicky budově nádraží nový smysl. Z nádraží Bubeneč se tak stala Stanice 6.

Celý článek 28. 8. 2024

Na území Prahy 6 je v péči městské části 87 dětských hřišť a 24 sportovišť. Co do počtu dětem nabízejí spoustu příležitostí, jak trávit volný čas aktivně, venku, v pohybu. Radnice navíc usiluje o to nabízet prostor a prvky také pro starší děti.

Celý článek 16. 7. 2024