Golfistka z Prahy 6 získala ocenění od Plzeňského kraje

Nadaná hráčka golfu, která sbírá čím dál tím více úspěchů, žákyně MŠ a ZŠ Petřiny – Jih, dívka z MČ Praha 6. Talentu třináctileté Karolíny Kohoutové si všiml i Plzeňský kraj, který ji ocenil medailí Nadace sportující mládeže.

Hlavní foto

MČ Praha 6 sbírá ocenění i za hranicemi hlavního města a má další sportovkyni s velkým „S“. Karolína Kohoutová díky svým výkonům v mládežnických kategoriích golfu získala ocenění Nadace sportující mládeže. Ve své sbírce má již 50 medailí z různých turnajů. V roce 2008, tedy ve svých devíti letech, se umístila na 12. místě na mistrovství světa mládeže v USA, vloni byla druhá na Olympiádě dětí a mládeže 2011, dva roky po sobě bezkonkurenčně vyhrála žákovský žebříček golfistek do 12 let a také ovládla Národní golfovou tour mládeže. Třináctiletá žákyně sportovní třídy 7. B. ZŠ Petřiny – Jih se ale věnuje i florbalu. Můžete ji vidět v útoku střešovického Tatranu. „Je dobře, že se Karolína přes veškeré své sportovní úspěchy věnuje i škole. Navíc se může pochlubit skvělým prospěchem. Na vysvědčení měla vyznamenání,“ říká starostka MČ Praha 6 Marie Kousalíková, která Karolínu představila i radním městské části. Za skvělými výsledky se skrývají hodiny dřiny, ale i láska ke sportu. Karolína vstává s šest hodin ráno a jde běhat. Než usedne do školní lavice, má za sebou pěkných pár kilometrů. Po škole následují tréninky, a to vše za podpory svého tatínka, který je bývalým atletem. „Ráda se setkávám s talentovanými mladými lidmi. Kdo ví, třeba bude budoucí světová jednička v ženském golfu právě z naší městské části…,“ dodala starostka Marie Kousalíková.

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024