Galavečer 20 let BanglaKids

Přijďte oslavit 20 let programu BanglaKids, který od roku 1999 pomohl již 7 200 bangladéšským dětem chodit do školy. Vrcholem galavečera v kině Dlabačov bude benefiční přehlídka „Sárí, která pomáhají“. Sárí předvede řada známých osobností, např. zpěvačka Leona Machálková, dokumentaristka Jana Počtová, herečka Ivana Vaňková, a další osobnostiVečerem v sobotu 26. 10. 2019 provází sportovní moderátorka ČT Barbora Černošková. Akci udělil záštitu radní hlavního města Prahy Adam Zábranský. Začátek v 18.00 hodin.

Hlavní foto

BanglaKids je adopce bangladéšských dětí na dálku, dlouhodobý rozvojový program nevládní humanitární organizace ADRA. Program poskytuje adresné vzdělání dětem z chudých rodin a zlepšuje tak jejich životní podmínky. Tímto způsobem přispívá ke zmírňování chudoby a utrpení lidí.

Adresné podpoře dětí se ADRA věnuje již od roku 1999. 

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024