Finále ankety Strom roku Prahy 6

Anketa Strom roku Prahy 6 dospěla k velkému finále. Do užšího výběru postoupilo celkem 12 stromů, hlasovat pro některý z nich je možné skrze Geoportál Prahy 6 až do 3. srpna.

Hlavní foto

Nominace jednotlivých stromů v Praze 6 probíhaly od 19. května do 17. června letošního roku skrze mobilní aplikaci Lepší Šestka. Veřejnost nominovala celkem 38 stromů, které následně na Geoportálu Prahy 6 soutěžily o přízeň hlasujících.

Do užšího výběru nyní postupuje 12 stromů, mezi nimiž se rozhodne o definitivním vítězi. Každý hlasující si na interaktivní mapě jednoduše zobrazí, kde v městské části se jednotlivé stromy nacházejí. V detailu si může prohlédnout fotografie všech 12 stromů a tomu, který se těší jeho oblibě, pak udělit hlas. Po zadání ověřovací e-mailové adresy následně odešle formulář ke zpracování.

Finálové hlasování o nejoblíbenější strom v Praze 6 potrvá do 3. srpna.

Anketa má upozornit na relativně méně známé stromy, které však dokreslují veřejné prostranství v městské části a zaslouží si více pozornosti a obdivu. Občané mohou v anketě rozhodovat o stromech na veřejných i neveřejných pozemcích v městské části Praha 6.

Související články