Evropská bude bezpečnější. Ulici Na Hutích oživí stromy.

Úpravy komunikací v Praze 6 přinesou výrazná vylepšení. Evropská třída v úseku mezi ulicemi Etiopská a Konžská dostane protismykový nátěr.

Hlavní foto

Úpravu požadovala jak městská část, tak místní občané. Přechody pro chodce jsou v tomto úseku Evropské v blízkosti základní školy  velmi frekventované. Doufáme, že tato drobná, ale významná změna přispěje k většímu bezpečí chodců,“ říká místostarosta pro dopravu Jiří Lála a dodává: „Po dokončení úprav se do tohoto místa přesune úsekové měření, které je v současné chvíli na Evropské na úrovni sídliště Vlastina.“

Práce na Evropské bude Technická správa komunikací provádět od 8. do 17. září. Jízdní pruhy v obou směrech se budou uzavírat dle postupu prací, doprava bude zachována vždy v jednom jízdním pruhu v každém směru.

V Dejvicích se od 13. září uzavře ulice Na Hutích v úseku Dejvická – Národní obrany. Půjde o obnovu povrchu vozovky včetně opravy poškozených podkladních vrstev a chodníky nově dostanou kamennou dlažbu. „Projekt až do získání stavebního povolení kompletně připravila a zaplatila Praha 6, realizace je nyní na TSK,“ vysvětluje místostarosta Lála. Po rekonstrukci by se v ulici Na Hutích měly nově objevit tři stromy. „Jsem rád, že se nám je do projektu podařilo prosadit, i přes výhrady památkářů a množství sítí, které se pod povrchem nacházejí,“ doplňuje.

Práce pro v ulici Na Hutích jsou rozděleny do dvou etap. I. část prací potrvá do 30. listopadu. Po zimní pauze se dělníci vrátí, aby od konce března pokračovali v úseku Dejvická – Kafkova.