DOKUMENT: PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ RADY MČ PRAHA 6

V pátek 10. 4. 2015 schválila Rada městské části Praha 6 jeden ze zásadních dokumentů - Programové prohlášení na období 2014 - 2018. Přinášíme dokument v plném znění - ke stažení jej naleznete v příloze.

Hlavní foto

Vážení přátelé,

dovoluji si vám předložit programové prohlášení Rady městské části Praha 6, které bude sloužit jednotlivým členům koalice jako vodítko a vám jako jeden z nástrojů kontroly. Byť se na první pohled může zdát, že naši městskou část vede nesourodé uskupení pěti stran, není tomu tak. Koalice tvořená TOP 09, ANO 2011, Stranou zelených, Starosty a nezávislými a KDU–ČSL je logickým vyústěním dlouhodobé frustrace občanů Prahy 6 z předchozích vlád, spojuje ji touha a odhodlání dokázat, že vše jde dělat ještě lépe a efektivněji.

V tomto programovém prohlášení nenajdete obecné líbivé proklamace, ve kterých bychom slibovali pravidelnou údržbu chodníků, pečlivou správu majetku nebo hospodárné vedení úřadu. Agenda související s běžným provozem totiž dle našeho soudu do strategického dokumentu nepatří. A programové prohlášení chápeme právě jako strategický výhled do dalšího období, které záměrně nelimitujeme pouze čtyřmi roky. Praha 6 je totiž natolik významnou městskou částí, že si nezaslouží jen krátkodobé výhledy.

Nová rada si jako své hlavní cíle stanovila revizi všech smluv, a to nejen majetkových, efektivní hospodaření, proaktivní přístup k seniorům a sociálně potřebným, školství na špičkové úrovni, čisté ulice a upravenou zeleň. Veřejnou správu chceme co nejvíce otevřít veřejnosti, která má právo účastnit se rozhodování o budoucnosti svého okolí v maximální možné a přípustné míře. Vysoký standard služeb je opět další ze samozřejmostí, kterou není třeba podrobně zmiňovat.

Praha 6 pro nás je a vždy bude na prvním místě. Náš čas a energii jsme připraveni v následujících letech věnovat vám a naší městské části, našemu domovu.

Přinášíme dokument v plném znění - ke stažení jej naleznete v příloze.