Možnost žádat až o 10 000 Kč na podporu kulturních akcí malého rozsahu

Pokud plánujete kulturní akce a zjistili jste, že vám na jejich realizaci chybí menší částka, kterou byste jinak složitě sháněli, můžete nyní požádat o dar do 10 000 Kč. Tato částka může např. sloužit k pokrytí poplatku za pronájem techniky nebo prostor, pokrytí hmotných i nehmotných odměn pro vystupující nebo k nakoupení materiálu, který na akci nutně potřebujete. V PŘÍLOZE NAJDETE FORMULÁŘ ŽÁDOSTI O PODPORU.

Hlavní foto

 

"V září rada městské části schválila finanční dary celkem šesti žadatelům, např. na projekt Hurá do opery, díky kterému dostanou např. děti ze „šestkových“ mateřských a základních škol novou didakticko-metodickou pomůcku – 3D omalovánky - na poznávání světa opery.

 „Jak jsme zveřejnili v červenci, peníze budeme rozdělovat průběžně až do vyčerpání částky. V tuto chvíli zbývá 91 000 Kč", říká zástupce starosty pro školství a kulturu Jan Lacina. Stačí vyplnit jednoduchý formulář na webových stránkách Prahy 6 v sekci Kultura. Podrobné informace poskytne Romana Vylitová, vedoucí oddělení kultury, tel.  220 189 510, rvylitova{zavináč}praha6{tečka}cz.

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024