Daniel Herman přednášel na téma Očišťování historické paměti

Ve středu 21. listopadu od 17 hodin v Národní technické knihovně vystoupil Mgr. Daniel Herman, který přijal pozvání starostky Ing. Marie Kousalíkové. MČ Praha 6 v NTK pořádá diskusní večery s významnými představiteli politického a společenského života.

Hlavní foto

Daniel Herman pohovořil na téma Očišťování historické paměti. Jeho přednášku navštívilo kolem 40 občanů, převážně seniorů.  Diskutovalo se přes hodinu, během které měli návštěvníci možnost se Hermana na cokoliv k tématu zeptat.

Mgr. Daniel Herman je bývalý katolický kněz a mluvčí České biskupské konference. Spolupracoval s Rádiem Svobodná Evropa, s Hlasem Ameriky a s Rádiem Vatikán. V roce 2010 byl zvolen ředitelem Ústavu pro studium totalitních režimů.

Další setkání s významnými osobnostmi jsou naplánovány na příští rok. O přesných termínech vás budeme včas informovat.

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024