DALŠÍ HMOTNÁ POMOC PARTNERSKÉMU MĚSTU: NA UKRAJINU ZAMÍŘÍ Z PRAHY 6 ZDRAVOTNICKÝ MATERIÁL I DĚTSKÁ VÝŽIVA

Zastupitelé na dnešním jednání schválili další pomoc městu Chmelnický, které je partnerským městem Prahy 6. K daru v hodnotě dvou milionů korun patří mimo jiné hygienické i zdravotnické potřeby, motorové pily, drony, lopaty a nářadí, ale také dětská výživa a výtvarné potřeby pro děti. Mimořádného jednání zastupitelstva se videopřenosem zúčastnil starosta městka Chmelnický Oleksandr Symčyšyn.

Hlavní foto

„V našem městě sice není válečná fronta, ale velmi dobře bohužel víme, co je válka. Rakety dopadají i na naši oblast, ve válce zemřeli naši sousedé a zároveň už nyní ubytováváme ve městě 165 tisíc krajanů, kteří byli nuceni opustit své domovy. Chtěl bych proto ze srdce poděkovat panu starostovi Kolářovi i všem zastupitelům, kteří schválili a dovezli tolik důležitou pomoc v této situaci. Stejnou měrou děkuji i obyvatelům Prahy 6, kteří ochotně pomáhají sbírkami a všude, kde mohou. Podle zpráv od našich rodin je uvítání od Čechů skutečně neuvěřitelně vstřícné a toho si velmi vážím,“ řekl starosta Symčyšyn.

„Jsem moc rád, že jsme se na pomoci shodli jednomyslně. Pomáhat je myslím v téhle situaci naprosto samozřejmé. I já bych chtěl ocenit, že mnoho našich sousedů z Prahy 6 to vidí stejně,“ doplnil starosta Ondřej Kolář.