Během ní představí své typické regionální speciality nejen pražské městské části, ale také další české a zahraniční regiony. Až do sobotní 22. hodiny mohou zájemci v desítkách stánků ochutnat typické regionální speciality nejen některé pražské městské části či venkova, ale také zahraničních regionů.
Vedle sebe se tak sešly vystavovatelé nizozemských sýrů, vína z francouzské Provence, řeckých specialit, moldavského koňaku, belgických pralinek nebo valašských frgálů, moravského vína, hořických trubiček, štramberských uší a proslulého pardubického perníku. Své stánky tu otevřel i Žižkov, Praha 6, 9, 20 a Jižní Město.
Bylo vidět, že akce, uspořádaná na místech historického centra Prahy, takříkajíc chytla nejen Pražany na procházce nebo vracející se právě domů z práce, ale také mnoho zahraničních turistů.
„Největší zájem je zatím o rohlíky a naše speciálně připravované taliány. Taky pivečko si lidé chválí,“ odpověděl na dotaz, o co je zatím největší zájem, ve stánku patřícím Praze 6 vypasený mnich. Ten zde představoval stejně jako jeho kolegyně v uniformě letušky jednu z typických dominant Prahy 6, Břevnovský klášter.
Během dne si svou roli hostitele úspěšně splnil i starosta Tomáš Chalupa, který zaskočil za mnicha s letuškou, když kolemjdoucím rozdával šest pochoutek Prahy 6.
Oficiálně festival Ochutnejte Evropu zahájil včera odpoledne primátor hlavního města Prahy Pavel Bém. Po slavnostních projevech se primátor Pavel Bém a předseda Výboru regionů EU Luc Van den Brande spolu se starostou Prahy 6 Tomášem Chalupou prošli centrem metropole a doslova a do písmene ochutnali Evropu skrze střešovické taliány zapité klášterním pivem. A kde? No přeci u stánku Prahy 6!
Luc Van den Brande, Pavel Bém a Tomáš Chalupa u stánku Prahy 6 ZDE
Ochutnávání Evropy stálo za to ZDE