Čarodějnice se vrací na Ladronku

Po dvouleté pauze vynucené protiepidemickými restrikcemi se na Ladronku vrací oslava Čarodějnic. V pořadí již 15. ročník největšího čarodějnického reje v Praze a širokém okolí se na břevnovské pláni koná v sobotu 30. dubna.

Hlavní foto

„Za 15 let své existence oslavy pálení čarodějnic přerostly do podoby moderního multižánrového festivalu s bohatým programem pro všechny věkové kategorie,“ zve na oslavy pořádané Prahou 6 místostarosta Jan Lacina, který má v gesci oblast kultury a volného času.

Mezi nejatraktivnější části programu patří soutěž o nejlepší čarodějnou masku, jejíž účastníci budou odměněni hodnotnými cenami. Mezi dětmi je populární dovednostní Čarodějnická stezka, kde si vyzkoušejí vaření čarodějného lektvaru, let na koštěti nebo hod kostí. Slavnostní zapálení vatry s čarodějnicí je naplánováno na 19:30 hodin.

Stejně atraktivní bude i hudební program na pódiu, o který se letos postarají kapely O5 a Radeček, Like-It, Deaf Heart a ADYS. Pauzy mezi jednotlivými koncerty pak vyplní taneční vystoupení, divadelní představení nebo kouzelnická show.

Na akci se zábavnou formou představí nejrůznější organizace z Prahy 6, včele s šestkovými domy dětí a mládeže, díky nimž si po celé odpoledne budou mít zájemci možnost vyzkoušet spoustu sportovních, uměleckých nebo jinak zábavných aktivit.

Kromě centrální vatry budou k dispozici malá ohniště, kde si lidé budou moci po celé odpoledne opékat špekáčky a zazpívat si s kytarami u ohňů. Dospělý doprovod nepochybně potěší nabídka piv z českých minipivovarů.

Výběr z programu:

  • 14:45 kapela ADYS
  • 16:20 kapela DEAF HEART
  • 18:00 kapela O5 & RADEČEK
  • 19:00 Vyhlášení soutěže o nejlepší masku
  • 19:30 Slavnostní zapálení Čarodějnice
  • 19:50 kapela LIKE-IT

Zóna DDM 12:00 – 19:00