Břevnovský masopust 2012

21. února proběhl již 18. ročník Břevnovského masopustu. O masopustní průvod i maškarní bál byl již tradičně velký zájem.

Hlavní foto

Spolek břevnovských živnostníků uspořádal pod záštitou a za finančního přispění MČ Praha 6 již 18. ročník Břevnovského masopustu. Tradiční masopustní průvod v maskách měl naplánovanou trasu od hotelu Pyramida k Břevnovskému klášteru. Celou akci zahájila starostka MČ Praha 6 Marie Kousalíková udělením masopustního práva. Následně se průvod za doprovodu muzikantů vydal až k Břevnovskému klášteru, kde proběhlo smuteční pochování basy a ocenění nejlepších masek. U kláštera čekalo na návštěvníky bohaté občerstvení. Maškarní masopustní bál proběhl 25. 2. od 19:00 v hotelu Pyramida, letos na téma „Řemeslo má zlaté dno“.

Fotogalerii a video z této akce naleznete níže.

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024