Beachvolejbalový benefiční turnaj na Strahově

 V sobotu 27. 2. 2016 se uskutečnil benefiční plážový volejbalový turnaj v areálu Beach arény Strahovského stadionu Prahy 6. Akci pořádala nestátní nezisková organizace Vlastní cestou, která tak získala finanční prostředky pro hlavní aktivitu organizace – začleňování zdravotně postižených osob do běžného života.

Hlavní foto

K dosažení tohoto cíle napomohla i skutečnost, že starosta Městské části Prahy 6 Ondřej Kolář se rozhodl převzít nad akcí osobní záštitu a přispěl z rozpočtu MČ Prahy 6 částkou 30.000 korun na pomoc zdravotně postiženým.

Ředitelka organizace Vlastní cestou Jana Draslarová poděkovala Praze 6 za významný příspěvek na činnost její organizacea ocenila i vstřícné jednání a aktivní přístup starosty. Ten se totiž zapojil nejen do tréninku vedeného olympioniky Kristýnou Kolocovou a Michalem Palinkem, ale zahrál si i v turnajovém klání a ve VIP exhibici v přehazované společně se zdravotně postiženými klienty. Svoji aktivní účast starosta završil předáním symbolického šeku na 30.000,- Kč a cen vítězům turnaje.

Dle slov patronky neziskové organizace Vlastní cestou, reprezentantky v basketbalu Ilony Burgrové, právě tento finanční dar přinesl významné prostředky potřebné pro celoroční provoz a uhrazení nákladů na program aktivního plavání klientů s mentálním a zrakovým postižením.

Výsledek benefiční akce popsala ředitelka organizace slovy: „Všichni účastníci benefiční akce si společné odpoledne skvěle užili. Nejen díky svým sportovním výkonům, ale i pocitu, že přispěli na dobrou věc. Poděkování patří i trenérům, Kristýně Kolocové, Michalovi Palinkovi a Honzovi Chalupovi za čas a rady, které účastníkům věnovali. Zejména bych ráda poděkovala panu starostovi Kolářovi za finanční i morální podporu “

Starosta Městské části Praha 6 zhodnotil akci slovy: „Je pro mne vždy velkou ctí a potěšením pomáhat těm, kteří pomáhají jiným. Udělalo mi radost nejen to, že jsem mohl se svojí rodinou aktivně strávit sobotní odpoledne, ale hlavně to, že jsem jako zástupce Prahy 6 měl příležitost dobročinnou akci podpořit a ocenit tak práci a nadšení konkrétních lidí, kteří si ocenění za svoji nezištnou pomoc potřebným zaslouží. Zaslouží si totiž úctu a obdiv nás všech!“