PRAHA 6: PROJEKT „PŘÍBĚHY NAŠICH SOUSEDŮ V ZÁKLADNÍCH ŠKOLÁCH“ SE USKUTEČNÍ UŽ PO TŘETÍ, I DÍKY MĚSTSKÉ ČÁSTI

Praha – 24. 9. 2015 – Zastupitelstvo Prahy 6 schválilo poskytnutí dotace společnosti Post Bellum, o. p. s. ve výši 151 500 Kč na realizaci projektu Příběhy našich sousedů v základních školách. Ten se uskuteční už potřetí.

„Víme, že tento projekt je oblíbený učiteli i žáky. Podporuje jejich zájem o historii a nenásilnou formou je vtahuje do příběhů jednotlivých pamětníků,“ popisuje zástupce starosty pro školství a kulturu Jan Lacina (STAN).

 

Žákovské týmy pracují pod vedením svých učitelů a koordinátora ze společnosti Post Bellum. Hledají pamětníky nedávných událostí přímo v Praze 6 a setkávají se s nimi. Poté zpracovávají výpovědi pamětníků textově, obrazově i zvukově a výsledky své práce prezentují v NTK ostatním účastníkům i veřejnosti a také na internetu ve sbírce „Paměť národa“.

 

„Už loňský ročník ukázal, jak velký zájem je o tento projekt mezi žáky i učiteli. A těší se stále větší oblibě. Podle mého názoru jedním z jeho přínosů pro žáky je právě ta možnost vystoupit na veřejnosti a takzvaně se trochu otrkat,“ dodává Ondřej Kolář (TOP 09), starosta Prahy 6.

 

Projektu se bude účastnit maximálně 14 týmů ze základních škol.