PRAHA 6: PÁTÝ ROČNÍK LIFE SCIENCES FILM FESTIVALU DOSTAL PODPORU MĚSTSKÉ ČÁSTI

Praha – 9. 9. 2015 – Rada městské části Praha 6 se připojila k podporovatelům mezinárodního soutěžního filmového festivalu Life Sciences Film Festival a schválila mu finanční podporu ve výši 150 tisíc korun. V týdnu od 12. do 18. října 2015 tak projekce s tematikou potravin, zdraví a udržitelného rozvoje oživí prostory České zemědělské univerzity, Kampusu Dejvice a Národní technické knihovny.

„Jsme si vědomi toho, že tento festival se svou velikostí řadí mezi největší kulturně-vzdělávací akce na území městské části. Integruje vysoké školy a výzkumné ústavy v Praze 6 i Národní technickou knihovnu, zapojuje také žáky místních středních škol a podporuje plánovanou debatu o veřejném prostoru a možnostech oživení Kampusu Dejvice,“ upozorňuje zástupce starosty Prahy 6 Jan Lacina (STAN), zodpovědný za oblast kultury a školství.

 

Kromě filmů a doprovodného indoorového programu v NTK festival nabídne také vzdělávací program pro střední školy, workshop známého architekta Martina Rajniše nebo dvoudenní Street Food Festival.

 

Hlavním cílem festivalu je představovat vědu mladým generacím, a to živě, v praxi. Chce je inspirovat tak, aby našly cestu k přírodním vědám a aby je to bavilo. Zároveň se snaží podpořit povědomí o možnostech vzdělání v kampusech vysokých škol v Praze 6, otevřít nový prostor pro spolupráci základních a středních škol s vysokými školami. V neposlední řadě pak podporuje tvořivý a aktivní přístup učitelů.