PRAHA 6: JEDEME V TOM VŠICHNI! Největší cyklistický maraton s hendikepovanými pro hendikepované

Praha  – 27. července 2015 – 232 zdravých i hendikepovaných cyklistů ve smíšených týmech vyrazí napříč Českem i Slovenskem v unikátním Opel Handy Cyklo Maratonu. Odstartují v pravé poledne v úterý 28. července 2015 z Václavského náměstí. Trasu dlouhou 2 222 km chtějí urazit za 111 hodin. Projekt má za cíl sjednotit hendikepované a zdravé. Každý z jednatřiceti týmů je navíc patronem člověka krátce po úrazu nebo nemoci, který se s hendikepem teprve učí žít. Letošní třetí ročník nese podtitul: Jedeme v tom všichni!

Autorem projektu Opel Handy Cyklo Maraton je vozíčkář a aktivní sportovec Heřman Volf, předseda neziskové organizace Cesta za snem. „Cílem je demonstrovat, že zdraví a hendikepovaní mohou fungovat jako jeden tým. A pokud to je možné při extrémním závodě, proč by to nešlo venku na ulici?“ říká Heřman Volf.  

 

Maraton je postaven jako štafeta týmů. Na trase se střídají jezdci v kategorii čtyř a osmičlenných. Pět dní a čtyři noci se žádný z týmů nezastaví, jede se non-stop. Na trase je dvacet čtyři průjezdních bodů – obvykle jde o rehabilitační ústavy, spinální jednotky nebo speciální centra následné pomoci. Týmy si samy plánují trasu, strategii, zásobování, logistiku. Dobrá organizace a příprava je tak půlka úspěchu.

 

Cíl Opel Handy Cyklo Maratonu 2015 je v parku Ladronka v Praze 6. V sobotu 1. 8. 2015 zde bude od 15:00 probíhat celodenní program. Exhibice, prezentace, soutěže, sportovní trenažéry, koncerty kapel. Večer je pak na programu slavnostní vyhlašování výsledků a uzavře ho vystoupení skupiny Mandrage. Vstup je pro všechny zdarma.

 

I letošní ročník Opel Handy Cyklo Maratonu můžete s cyklisty prožívat takřka v přímém přenosu 24 hodin denně. Štafetovým kolíkem každého cyklistického týmu je GPS tracker Eurosat. V mapě na webu maratonu www.111hodin.cz tak lze neustále sledovat pohyb jednotlivých týmů, doprovázený denně desítkami zpráv, fotografií a videí přímo z trasy přes Česko a Slovensko.

 

 

Program na startu – úterý 28. 7. 2015

 

  • 11:00                     Natáčení ČT4 Sport, Radiožurnál, ČRo Region, Deníky
  • 11:35                     Zahájení Jan Pokorný (Radiožurnál)
  • 11:37                     Heřman Volf – organizátor
  • 11:40                     Nadace ČEZ
  • 11:42                     Wüstenrot
  • 11:44                     MČ Praha 6
  • 11:46                     MHMP
  • 11:48                     Opel CS
  • 12:01                     Start prvního týmu
  • 12:31                     Start posledního týmu