PRAHA 6: BULVÁRNÍ TITULKY MFD NESLUŠÍ

Praha 6 – 9. 6. 2015 – MČ Praha 6 se ostře vymezuje proti dnešnímu článku s bulvárním názvem: “Znečištění vody mohlo pocházet také ze střešovické nemocnice“, který vydala MF DNES.

„Sotva se situace po bouřlivých a vypjatých dvou týdnech částečně zklidnila, dostávají obyvatelé Prahy 6 další dávku negativních a planých zpráv. Mám za to, že jde o ukázkové šíření poplašné zprávy mezi obyvateli, a to nejen Prahy 6. A bulvár MF DNES nesluší,“ reaguje na zprávu starosta MČ Praha 6 Ondřej Kolář.

 

 Ačkoliv článek obsahuje ujištění, že „každá voda ze zdravotnického zařízení musí být dekontaminována a nemůže se vypouštět do běžného odpadu,“ úvodní tučně zvýrazněný text informuje čtenáře, že „splašky, které znečistily kohoutkovou vodu v Dejvicích a Bubenči, pravděpodobně pochází také z Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích.“

 

Podle nemocniční epidemioložky ÚVN MUDr. Hedlové není možné, aby se kontaminovaná voda z objektu nemocnice dostala do běžného vodovodního řadu. Ostatně to potvrzuje pražská hygienička MUDr. Jágrová, kterou redakce MFD v článku cituje.

 

„Pokud šlo autorům článku pouze a jen o vyvolání senzace, měli by si uvědomit, že zejména staří lidé a matky s malými dětmi nejsou na takovouto hru připraveni,“ dodává radní pro zdravotnictví MČ Praha 6 Milena Hanušová.