PRAHA 6: HAVÁRIE VODY

Praha 6 – 25. května 2015 – Rada městské části Prahy 6 se na svém zasedání zabývala aktuálním problémem, kterým je havárie vody v této městské části.

Výsledky odběrů vody, které provedli hygienici v pátek, ukázaly, že ve vodě byly koliformní bakterie. V oblasti je 53 cisteren, přesto krizový štáb radnice požádal o jejich navýšení, PVK přislíbily přistavit dalších deset cisteren.

Mateřské a základní školy fungují v režimu studená strava – balená voda.

Podle informací Pražských vodovodů a kanalizací jsou zasaženy jen Dejvice a Bubeneč a nehrozí, že by se havárie rozšířila do dalších čtvrtí.  

Ústřední vojenská nemocnice ošetřila do dnešní 8. hodiny ranní celkem 98 pacientů. Podle její mluvčí Jitky Zinke se zdá, že situace se stabilizuje.

Podle prohlášení PVK nepoteče pitná voda v Dejvicích a Bubenči nejméně do středy. Voda není pitná ani po převaření. Bakterie, které prokázaly odběry, se do vody zřejmě dostaly při opravě vodojemu Andělka. PVK dál pracují na nápravě, vodu víc chlorují. Zároveň je nutné vyčkat ještě na výsledky dalšího kontrolního odběru, tedy nejméně do středy.

 

Krizový štáb městské části Prahy 6 zasedne dnes ve 14 hodin.

Ihned po jeho zasedání vydá radnice aktuální tiskovou zprávu.

 

 

Petr Vybíral

zástupce tiskového mluvčího

 602 205 371

ikonka typu souboru image/jpeg Mapa havárie vody [ JPG • 795kB • 1134×802 (8bit 3ch) ]