Praha 6 zažívá po včerejší bouřce největší kalamitu za posledních 30 let

Praha 6 po letošních ničivých povodních zažívá největší kalamitu za posledních několik desítek let. Po celém území Prahy 6 již od včerejšího večera odstraňují jednotky hasičů následky bouře, která se včera večer přehnala nad územím Prahy 6. Bouře nad Prahou také zastavila tramvajovou dopravu.

Napříč celým územím jsou popadané stromy, již od noci situaci řešíme. Hasičský záchranný sbor Petřiny od včerejšího večera odstraňuje vyvrácené stromy. Zajišťujeme tak bezpečný průjezd. Od ranních hodin kontrolujeme škody, úklidové práce budou pravděpodobně trvat několik dní,“ řekla starostka MČ Praha 6 Marie Kousalíková, která již od noci sama monitoruje následky škod. „Prosíme občany o trpělivost při odstraňování škod a zároveň žádáme o spolupráci. Vaše dotazy a připomínky k odstraňování škod můžete volat na infolinku  800 800 001“ doplnila starostka.

Nejvíce je zasažená Ořechovka, Střešovice a Břevnov. Stromy popadaly na celém území Prahy 6. Hasičské záchranné sbory zasahovaly na Vítězném náměstí, dále ve Velvarské ulici, Zavadilově, Na Okraji, zde se vyvrátilo několik silných stromů. Pomáhá také Městská policie hl. m. Prahy.

Za noc vyjížděli hasiči skoro k padesáti případům. „Stupeň priority prací určujeme podle závažnosti situace. Primárně zajišťujeme bezpečný průchod pro občany a průjezd pro vozidla. Následně odstraňujeme stromy uvnitř parků,“ řekl místostarosta Prahy 6 pro oblast životního prostředí a dopravu Jan Záruba.

V Šárecké ulici spadl strom na obytný dům, nic se nikomu nestalo. Dále popadalo mnoho stromů na zaparkovaná auta, došlo tak k poškození majetku. “Nejvíce byla zasažena Ořechovka – ulice Slunná, Cukrovarnická, Na Dračkách. Dále jsme také zasahovali na Břevnově. Hasiči pomáhali také Středočeskému kraji. Největším problémem byli silnice a chodníky,“ řekl velitel HZS Petřiny Miloslav Beňo.