Čarodějnice na Ladronce měly rekordní návštěvnost!

Letošní jubilejní desáté Čarodějnice na Ladronce v Praze 6 překonaly svůj návštěvnický rekord. Přišlo se na ně podívat neuvěřitelných 18 000 lidí.

Akce započala už v 10:30, a to i vzhledem k počtu navýšení představení na pódiu. V prostoru bylo mnohem více různých dílen a to jak uměleckých, výtvarných, tak také sportovních i dovednostních. Pro děti i dospělé byla přichystána nová soutěž. Poprvé v historii Čarodějnic vystoupili zahraniční umělci, taneční skupina z Polska, z Kielce. I závěrečný ojedinělý denní ohňostroj sklidil velký potlesk všech přítomných.

Vzhledem k některým i negativním reakcím připojujeme vyjádření ohledně bezpečnosti, zdravotnímu dohledu a úklidu na akci Čarodějnice na Ladronce, 30.4. 2015.

Zdravotní dohled na akci:

O zdravotní dohled na akci se letos starala záchranná služba ASČR, která dle slov velitele na místě pana Bendy zažila nejklidnější akci, co se do počtu ošetřených a převezených pacientů týče. Na akci bylo ošetřeno 8 pacientů s drobným zraněním (převážně odřeniny).

Bezpečnost na akci:

Na základě komunikace se zástupcem Policie ČR Jiřím Suchardou se během akce samotné nic vážnějšího z hlediska narušování pořádku nestalo a akci hodnotí jako jednu z nejklidnějších a nejlépe zvládnutou po bezpečnostní stránce (navýšení security, navýšení strážníků MP + PČR)

Úklid na akci:

 

Úklid probíhal nejen po čas akce navýšením počtu brigádníků a pracovníky PRO6, ale i po jejím skončení od 20.00 celou noc do ranních hodin. Od 7 hodin úklid pokračoval a byl opět zajištěn pracovníky PRO6.

 

Již v ranních hodinách byly cesty Ladronky připraveny pro běžce a pejskaře, celý park byl zhruba v 11 hodin uklizený. V odpoledních hodinách i přilehlé stráně a prostor u Kauflandu (i když nebyly součástí akce).