U Vítězného náměstí vznikne plnohodnotný kampus

Ulice Technická, vstupní brána do dejvického areálu vysokých škol, bude od května pouze pro pěší. Nově vymezený prostor bude sloužit hlavně studentům, místo zde najdou i kulturní akce a farmářské trhy.

„Technickou ulici uzavíráme na zkoušku na dva měsíce, a to od 1. května do 30. června. Mimo jiné chceme vyhovět studentům, kteří po takovém opatření už nějakou dobu volají,“ říká Jakub Stárek /ODS/, statutární místostarosta pro územní rozvoj a dodává: „Během zkušební doby zjistíme, zda se klidová zóna osvědčila – a pokud ano, dojde i k dalším úpravám, například srovnání chodníku a vozovky na stejnou úroveň nebo dovybavení o městský mobiliář.“
 

Podle Stárka jde o další zklidnění tohoto prostoru, které zároveň místu dá určitý občanský ráz.

„Vysoké školy chtějí v Technické vybudovat opravdový vysokoškolský kampus, tedy místo, kde budou studenti prezentovat své projekty, scházet se na vzdělávacích i kulturních akcích nebo mít možnost drobného občerstvení,“ říká místostarosta pro kulturu Jan Lacina /STAN/. „Zkušebně tam rozšíříme i víkendové akce, na kterých participuje Praha 6 – tedy červnový Festival ambasád, sobotní Farmářské trhy a další,“ uzavírá Lacina.

 

V pěší zóně bude platit zákaz parkování i vjezdu, zásobování bude povoleno pouze ve stanovených časech. K parkování bude možné využít podzemní garáže v NTK, případně parkoviště na Vítězném náměstí.