PRAHA 6 UŽ NEPLASTUJE!!

1. dubna – Praha 6 vždy udávala trend a šla dobrým příkladem. Obrací se na nás řada spolků i jednotlivých občanů, kteří už mají plastů doslova po krk. Proto rada městské části na mimořádném víkendovém zasedání u pípy rozhodla, že jim vyjde vstříc, a protože chce jít příkladem, s okamžitou platností zakazuje i svým zaměstnancům používání veškerých plastů.

Všichni radní během tohoto týdne navštíví krejčího, aby jim vzal míry, aby mohli mít kravaty z hedvábí, kašmírové vestičky k obleku, košile z bio bavlny a lnu a k tomu boty z pravé kůže. Protože se zároveň zakazuje používat klasické zubní kartáčky, jednacím řízením bez uveřejnění byla zadána zakázka malého rozsahu za 35 mil. ročně na příštích 10 let na výrobu dřevěných.

Také zaměstnanci radnice nafasují saténové spodní prádlo, kašmírové svetry a stejně jako radní – košile z rozložitelných bio materiálů. Veškeré oblečení bude bílé a zaměstnanci si jej budou následně barvit borůvkami, kopřivami nebo třešněmi dle nálady ve volných dnech. Z radnice zmizí také všechny propisky, klávesnice, monitory, myši, tiskárny a v neposlední řadě i všechny mobilní telefony. Rada rozhodla také o důkladném stavebně technickém průzkumu budovy radnice a všech nemovitostí v majetku Prahy 6 tak, aby bylo možné zpracovat projekty na jejich bezplastovou rekonstrukci. Náklady na tyto úpravy jsou předběžně odhadovány na zhruba 3 miliardy korun, prostředky hodlá radnice získat ve veřejné komunitní sbírce.

Dočkají se i všichni obyvatelé Prahy 6. Výnosem starosty budou obnoveny uliční výbory a spolu s městskou policií bude na čistotu a nepoužívání plastů dohlížet také nově zřízený neveřejný spolek Laskavé matky (LM), který bude mít pravomoc pokutovat každého, kdo se na ulici objeví ve fleecové mikině nebo si z obchodu ponese igelitovou tašku! Pochopitelný je zákaz plastových brýlí, hodinek, sluchátek i naslouchátek, hřebenů, odstraněny budou i všechny gumové protiskluzy z berlí.

Z interního výzkumu, který si radnice nechala zpracovat, rovněž vyplynulo, že česla čističek i samotné řeky doslova zaplavují kondomy, které ohrožují všechny ryby, ale zejména úhoře! Povodí Vltavy prezentovalo radním několik případů udušených úhořů, kteří se navlékli na v řece volně plující kondom. A protože radnice zastává veskrze konzervativní hodnoty, prodej kondomů se vyhláškou zakazuje na celém území. Také jejich zneužívání budou kontrolovat Laskavé matky.

"Zákazem kondomů navíc vycházíme vstříc dnešnímu trendu, kdy se zpochybňuje úplně vše včetně lidské sexuality. Kondomy v žádném případě nejsou genderově neutrální, a proto nemají v dnešním absurdně-korektním světě co dělat," říká Ondřej Kolář, starosta Prahy 6.