Nejvíc děti na Praze 6 zaujal fotbal, nejčastěji to byli Jakubové a Anny

Praha 6 v rámci podpory aktivního trávení volného času dětí a mládeže vytvořila systém motivačních příspěvků „Aktivní město“. Výše podpory byla stanovena na 500 Kč pro jedno dítě, resp. 700 Kč na dítě u technických a přírodovědných oborů. Celkově byly vyčleněny 2 miliony Kč, pro velký zájem byla částka navýšena o další milion korun. Rodiče celkem zaregistrovali 5375 dětí, přičemž během prvních tří dnů od startu to bylo 1066 dětí!

Nejvíc dětí bylo narozeno v roce 2010 – 547, zajímavostí je také 94 registrovaných dětí ročník 2017 – ty zase rodiče přihlásili do kroužků pro kojence a batolata.

„Zájem dětí a rodičů předčil naše očekávání, určitě budeme v Aktivním městě pokračovat i letos,“ říká Libor Bezděk /STAN/, radní pro sport a volný čas. „V rámci průzkumu jsme zjistili, že rodiče mají zájem také o letní tábory, my pochopitelně chceme na Praze 6 co nejvíc aktivních a činných dětí, proto jim chceme nabídnout také tuto formu trávení volného času,“ dodává Bezděk.

Mezi aktivitami jasně kraloval fotbal nebo učení hudby, zájem ale byl například také o plavání nebo bojové sporty. Přes 80 dětí nalákala i jóga.

Oprávněnými příjemci příspěvku byly děti do 18 let (jejich zákonní zástupci) s trvalým pobytem na území MČ Praha 6. Oprávněnými poskytovateli byly jakékoliv organizace poskytující pravidelnou sportovní či volnočasovou činnost na celém území hl. m. Prahy, téměř tři čtvrtiny jich byly v Praze 6.

Průměrný věk registrovaných dětí byl 8 let, 4 měsíce a 2 týdny. Nejčastější jména byly Jakub (114 x) a Anna (112 x), nejčastější příjmení pak Veselý/Veselá (28 x).