Nápad pro Šestku vstupuje do druhého roku, zapojte se i Vy!

Projekt participativního rozpočtu Nápad pro Šestku, do kterého sami lidé přihlašují vlastní projekty a následně pomocí hlasovacího systému bojují o jejich realizaci, pokračuje i v letošním roce. Zapojte se i Vy do úprav veřejných prostranství městské části Prahy 6 a vyzkoušejte si, jak Vaše nápady obstojí mezi ostatními.

Nápad pro Šestku II. je již druhý ročník participativního rozpočtu, který umožňuje veřejnosti ovlivňovat použití zdrojů a stanovovat priority rozpočtové politiky. V roce 2017 lidé do projektu “Nápad pro Šestku” přihlásili 67 nápadů, z toho 38 bylo vyhodnoceno jako realizovatelných. Ve veřejném hlasování bylo následně vybráno 12 nápadů k realizaci.

„Díky Nápadu pro Šestku už máme, nebo v nejbližší době budeme mít, letní kino v parku Maxe van der Stoela, piknikové místo na Ladronce, stojany na kola u nádraží Praha–Podbaba, lavičku pro seniory na konečné tramvaje 22 na Bílé hoře, dětské hřiště v Ruzyni a řadu dalších. Projekt jsme i přes různá úskalí vyhodnotili jako úspěšný, a proto v něm pokračujeme druhým ročníkem,“ říká místostarosta Jan Lacina /STAN/.

Stejně jako pro první ročník je i pro druhou výzvu vyčleněno 5 milionů Kč z rozpočtu městské části, realizace projektů je směřována na rok 2019. Nápady, které budou splňovat pravidla a nepřekročí stanovenou částku, budou zařazeny do veřejného hlasování, které proběhne letos na podzim. Nápady je možné posílat do 15. března 2018. Další podobnosti najdete na www.napadprosestku.cz.