Pilotní projekce v rámci vítězného projektu "Mám nápad pro Šestku"

Městská část Praha 6 uspořádala pro své občany projekt participativního rozpočtu „Mám nápad pro Šestku“, kde mohli lidé předkládat vlastní návrhy, o kterých posléze v červnu sami také hlasovali. Mezi vítěznými projekty je mimo jiné „Multifunkční prostor Letní kino“ v parku Maxe van der Stoela – přírodním amfiteátru u Gymnázia Jana Keplera, umístěném pod úrovní komunikace mezi ulicemi Myslbekova a Keplerova.

U příležitosti začátku školního roku zde v úterý 5. 9. od 20.00 hodin proběhne pilotní projekce nového snímku „Po strništi bos“ z dílny otce a syna Svěrákových. V plném rozsahu chce MČ Praha 6 projekt Letního kina realizovat v příštím roce. Cílem zářijového promítání je kromě zpříjemnění návratu žáků do školních lavic také odzkoušení venkovní projekce v tomto unikátním prostoru.

Dějově je snímek předřazen oblíbenému filmu Obecná škola, který se odehrává v Československu těsně po 2. světové válce. Po strništi bos tedy diváky přenese do Protektorátu, kdy je rodina malého Edy donucena vystěhovat se z Prahy na venkov k příbuzným. Řadu vtipných i konfliktních situací přináší nejen cesta městské rodiny do nového prostředí, ale také Edův boj o místo v klukovské partě, odlišné od pravidel jeho městského světa.

„Se zářím mám neodmyslitelně spojený návrat z venkovských strnišť u prarodičů zpátky do městského života, je to takový zvláštní okamžik v životě každého kluka a holky – smutný i veselý najednou. Zatímco hrdinové Zdeňka Svěráka putují opačným směrem – z města na venkov. Jsem na ten film upřímně zvědavý,“ říká místostarosta pro školství a kulturu Jan Lacina (STAN).

Městská část Praha 6 srdečně zve nejen Břevnovany, ale všechny obyvatele Prahy 6. Projekce je zdarma, na místě bude k dispozici občerstvení a toalety. Projekce bude pod širým nebem, doporučujeme proto zvolit oblečení dle počasí. S sebou vezměte také deku, počet židlí je omezen.

 

David POLÁK
referent komunikace
tel.:  420 220 189 158
mobil:  420 778 752 534
e-mail: dpolak{zavináč}praha6{tečka}cz