PRAHA 6 PŘEDSTAVUJE „ŠESŤÁK“

Praha 6 – 10. května 2016 – Na Vítězném náměstí bude zítra oficiálně představena veřejná platforma Šesťák. Ta bude sloužit rekreačnímu setkávání lidí i pestrým kulturním akcím ve veřejném prostoru. Samotný název byl vybrán na základě ankety.

Zástupci městské části Praha 6 zítra v 18 hodin na Vítězném náměstí oficiálně představí zbrusu novou veřejnou platformu příznačně nazvanou Šesťák. „Šesťák bude sloužit k setkávání, posezení i aktivní rekreaci lidí v samém srdci Prahy 6,“ přiblížil základní myšlenku projektu starosta Ondřej Kolář.

Pro návštěvníky Šesťáku budou na místě dále k dispozici stolní hry, hudební nástroje, houpací sítě i pouliční knihovna. Současně se tam budou pravidelně konat akustické koncerty, umělecké výstavy či kreativní vystoupení streetartových performerů.

Přál bych si, aby tento experimentální projekt měl úspěch, protože věřím, že ulice patří lidem a lidé patří do ulic. I ve městě jako je Praha. V tomto duchu bych rád pokračoval s přípravou rekonstrukce Vítězného náměstí a Dejvické ulice, která by měla funkci Šesťáku jednou plynule převzít,“ uvedl autor záměru a zástupce starosty Martin Polách, zodpovědný v městské radě mimo jiné za problematiku veřejného prostoru.

Samotný název „Šesťák“ vzešel z veřejné ankety, ve které měla nejširší veřejnost za úkol nalézt co nejpřiléhavější označení celého projektu. Mimo vítězný název zaujaly vedení radnice i nápady jako Dejvicentrum, Coolaťák, Kruháq či Zóna D.

Na realizaci Šesťáku se významnou měrou finančně spolupodílely též přilehlé Bageterie Boulevard a Restaurace Kulaťák.

 

 

 

 

 

 

 

Martin Churavý, cand.soc.
      specialista vnějších vztahů a zahraničního public relations
      Kancelář městské části     
      Úřad městské části Praha 6
      Čs. armády 23
      Praha 6
      Tel.:  420 220 189 158
      Pohotovostní mobil:  420 778 749 279
      E-mail: mchuravy@praha6.cz
      Web: http://www.praha6.cz