PRAHA 6: CENÍK ZÓN PLACENÉHO STÁNÍ BUDE JEDNOTNÝ

Praha – 4. 11. 2015 – Rada dnes přijala návrh ceníku parkovacích oprávnění. Ceník by měl platit pro nově zřizované zóny placeného stání. Rada současně odmítla návrh z dílny Strany zelených na sektorové rozdělení území Prahy 6.

Rada městské části Praha 6 na svém dnešním jednání přijala návrh Ceníku parkovacích oprávnění a předplatného. Ceník představuje nezbytný předpoklad pro plánované zóny placeného stání na území Prahy 6. Roční cena pro rezidenta Prahy 6 za jedno vozidlo tak bude v jednotné výši 1.200 Kč.

 

„Veškeré výnosy ze zón placeného stání budou ukládány na speciální fond, jenž bude určen výhradně pro budování záchytných parkovišť typu P+R za účelem ochrany území Prahy 6 před průjezdnou dopravou,“ upřesnil radní zodpovědný za ekonomiku Jaromír Vaculík.

 

Rezidentům Prahy 6 bude navíc umožněn nákup parkovací karty i mimo zónu placeného stání. Cena se nebude měnit v závislosti na držení ročního kuponu PID. V případě abonentů se pak bude postupovat proporcionálně. Oproti původnímu návrhu, který počítal se sektorovým rozdělením Prahy 6, byla schválena varianta jednotné ceny pro celé území městské části.

 

„Občané Prahy 6 se tak nebudou muset cítit jako cizinci ve své vlastní městské části,“ vysvětlil starosta Prahy 6 Ondřej Kolář.

 

Na Prahu 6 se s návrhem cen pro zóny placeného stání obrátil Magistrát hl. m. Prahy. Návrh je omezen pouze na ceny platné pro období jednoho roku. Poté bude rozpracován do dílčích cen (tj. pololetní, čtvrtletní, měsíční atd.).