PRAHA 6: VNITROBLOK MEZI ULICEMI BOLÍVAROVA A BĚLOHORSKÁ ČEKÁ REVITALIZACE

Praha – 7. 10. 2015 – Ještě do konce roku by se měl dočkat obnovy vnitroblok Bolívarova. Konkrétně půjde o opravu parkových cest, úpravu vybraných vyšlapaných cest a dětských hřišť a také zrušení nepoužívaných laviček a herních prvků. Projekt bude realizovat SSK – stavební společnost Kolář s. r. o., za 2 381 623 Kč bez DPH.

„Výdaje na úpravy a revitalizaci zelené infrastruktury a cest patří k nejvýznamnějším položkám letošního rozpočtu a jsme rádi, že se nám daří plán naplňovat. S místními lidmi jsme úpravy v Bolívarově detailně projednali a oni s nimi souhlasí, říká radní pro životní prostředí Antonín Nechvátal (SZ).

 

Vnitroblok mezi ulicemi Bolívarova a Bělohorská tak čeká odstranění stávajících cest včetně podkladních vrstev, nově budou vydlážděny betonovou dlažbou. Stromy v parku také budou odborně prořezány a několik z nich bude na přání občanů i pokáceno. Stávající lavičky nahradí úplně nové, zmizí nepoužívané pískoviště, dvě používaná hřiště budou oplocena a přibude i houpačka.

 

Veřejná zakázka na realizaci revitalizace vnitrobloku Bolívarova byla vypsána 3. září prostřednictvím e-tržiště Prahy 6. Nejvýhodnější nabídku podala právě firma SSK – stavební společnost Kolář s. r. o. Praha 6 tak se společností uzavře smlouvu, rozhodla o tom dnes rada městské části.