Vedoucí oddělení sociální péče a prevence

Náplň práce:

• Řídíte oddělení sociální péče a prevence, koordinujete veškeré činnosti sociální práce a činnosti kurátora pro dospělé.
• Poskytujete odborné sociální poradenství v oblasti sociálně právní pomoci osobám se zdravotním postižením, seniorům a osobám se specifickými potřebami.
• Provádíte sociální šetření u osob ohrožených sociálním vyloučením.
• Koordinujete poskytování sociálních služeb, depistážní činnosti zaměřené na vědomé, cílené a včasné vyhledávání jednotlivců, rodin a skupin v nepříznivé sociální situaci, úzce spolupracujete se zdravotnickými zařízeními a praktickými lékaři.
• Koordinujete pomoc repatriovaným osobám z třetích zemí, zprostředkováváte kontakt s poskytovateli sociálních služeb a tlumočníky. Koordinujete pomoc občanů ČR, kteří jsou vráceni jako nežádoucí osoby z členských států EU nebo jsou deportováni z třetích zemí. Koordinujete pomoc při řešení tíživé situace migrantů z třetích zemí, kteří se nachází v hmotné nouzi. Bližší informace Bc. Jitka Köcherová, vedoucí Odboru sociálních věcí Telefon 220 189 612

Platové podmínky:

platový tarif v 11. platové třídě je stanoven ve výši od 25 280 do 37 170 Kč a bude určen podle délky praxe, doby péče o dítě a doby vojenské základní (náhradní) služby, výše p říplatku za vedení činí 1 860 až 11 150 Kč, osobní příplatek může být poskytnut až do výše 37 170 Kč1.

Požadované vzdělání:

vysokoškolské vzdělání získané studiem v bakalářském, magisterském studijním programu zaměřeném na sociální práci, sociální politiku, sociální pedagogiku, sociální péči, sociální patologii, právo nebo speciální pedagogiku, nebo vyšší odborné vzdělání v oborech vzdělání zaměřených na sociální práci a sociální pedagogiku, sociální pedagogiku, sociální a humanitární práci, sociální práci, sociálně právní činnost, charitní a sociální činnost.