Příspěvek (dotace) na údržbu vzrostlých dřevin

Příspěvek – dotace na údržbu vzrostlých dřevin

  • Máte na svém pozemku či u domu strom, který přispívá k charakteru a příznivému klimatu ve veřejném prostoru v daném místě a vyžaduje finančně nákladný odborný zásah?

  • Jste fyzická osoba nebo právnická osoba, která má na starosti pozemek, jehož součástí jsou vzrostlé stromy a nemáte finance na jejich údržbu?

  • Dostali jste zamítavé stanovisko ke kácení, ale péče o strom/y je pro Vás finančně neúnosná?

Nabízíme Vám možnost požádat od ledna do konce září o dotaci na údržbu vzrostlých dřevin.

Stačí vyplnit formulář a doručit ho na podatelnu městské části. Ve formuláři jsou uvedeny podrobnější podmínky a pravidla pro poskytnutí příspěvku. Prosíme o jejich pečlivé přečtení.  

Dotace je určena na šetrné a odborné ošetření a údržbu vzrostlých stromů, které významně přispívají k charakteru a příznivým klimatickým podmínkám veřejného prostoru.

Dotace je určena na údržbu stromů (jehličnatých i listnatých) s minimálním obvodem kmene 110 cm ve výšce 130 cm nad zemí.

Dotace není určena na údržbu ovocných dřevin rostoucích na pozemcích vedených v katastru nemovitosti jako zahrada nebo zastavěná plocha a nádvoří. V odůvodněných případech jsou možné výjimky.

Dotace není určena na kácení dřevin.

Podmínkou pro přidělení dotace je dodržení arboristických standardů vydaných AOPK ČR (dostupné na https://nature.cz/web/cz/platne-standardy)

Získat můžete až 30 000 Kč za předpokladu 10% spoluúčasti na nákladech projektu.

Formulář žádosti o finanční příspěvek (dotaci) na údržbu vzrostlých dřevin

Blanka Bačová, tel. 220 189 530, bbacova@praha6.cz, kancelář č. 215A,

Monika Mašátová, tel. 220 189 554, kancelář č. 215,

ÚMČ Praha 6, Odbor dopravy a životního prostředí, Čs. armády 23, 160 52 Praha 6.