KOMUNITNÍ PROGRAMY VE ŠKOLÁCH 2024 - E Ekologické aktivity škol

Číslo

2024/010

Datum vyhlášení

20. 2. 2024

Datum ukončení žádostí

30. 4. 2024

Datum zveřejnění výsledků

30. 6. 2024

Vyhlášeno usnesením

Kontakt

Karel Čermák Odbor školství Úřadu městské části Praha 6, Bubenečská 1, Praha 6. 2. patro, místnost č. 3.20 tel.: 220 189 456 e-mail: kcermak@praha6.cz

Úvod

Cílem je podpora ekologických aktivit a programů v mateřských a základních školách.

Cílovou skupinou jsou mateřské a základní školy, jejichž zřizovatelem je MČ Praha 6. Škola může v této oblasti podat nejvýše jednu žádost.

Finanční dotace může být poskytnuta mateřským a základním školám cílové skupiny na realizaci dlouhodobých vzdělávacích ekologicky zaměřených projektů v maximální výši 2 000 Kč na aktivitu a na jednorázový projekt zaměřený na hospodaření s vodou v maximální výši 50 000 Kč.

Témata

Podmínky účasti

Podmínky pro poskytnutí dotace:

Vyplnění elektronické žádosti a projektu se záměrem a podrobným popisem, s informacemi o realizaci obdobných aktivit a finanční rozvahy (položkový rozpočet, výše požadavku, ostatní zdroje financování), jakož i specifických tabulek k počtu aktivit a účastníků. Elektronickou žádost je třeba následné vytisknout, podepsat, naskenovat a vložit jako elektronickou přílohu k žádosti v modulu Elektronické dotace.

 

Kritéria pro hodnocení žádosti:

V případě splnění technických náležitostí žádosti a naplnění programového cíle bude poskytnuta dotace na projekt zaměřený na:

- dlouhodobé vzdělávací aktivity v souladu s koncepcí školy v oblasti ekologické výchovy s minimálním počtem 20 účastníků a maximálním počtem 10 aktivit;

- na hospodaření s vodou v maximální výši 50 000 Kč na projekt.

- ekologicky zaměřené aktivity a programy, které neodpovídají druhům výše podporovaných projektů poskytnuta dotace do maximální výše 70% prokazatelných nákladů.

Komise pro výchovu a vzdělávání RMČ projednává výši dotace na jednotlivé projekty a postoupí návrh k projednání v Radě MČ.