KOMUNITNÍ PROGRAMY VE ŠKOLÁCH 2024 - B Celoročně pravidelné aktivity škol zaměřené na kulturní a zájmovou činnost dětí a mládeže

Číslo

2024/007

Datum vyhlášení

20. 2. 2024

Datum ukončení žádostí

30. 4. 2024

Datum zveřejnění výsledků

30. 6. 2024

Vyhlášeno usnesením

Kontakt

Karel Čermák Odbor školství Úřadu městské části Praha 6, Bubenečská 1, Praha 6. 2. patro, místnost č. 3.20 tel.: 220 189 456 e-mail: kcermak@praha6.cz

Úvod

Cílem je podpora účelového využívání volného času dětí a mládeže nad rámec vzdělávacích programů mateřských a základních škol.

Cílovou skupinou jsou mateřské a základní školy, jejichž zřizovatelem je MČ Praha 6. Škola může v této oblasti podat nejvýše jednu žádost.

Finanční dotace může být poskytnuta mateřským a základním školám cílové skupiny na volnočasový projekt pro děti, mládež a místní komunitu zaměřený na pravidelnou celoroční činnost mimo rámec hlavní činnosti školy, která je organizována školou (nikoli externím organizátorem) v maximální výši 40% příspěvku rodičů na každého z účastníků.

Témata

Podmínky účasti

Podmínky pro poskytnutí dotace:

Vyplnění elektronické žádosti a projektu se záměrem a podrobným popisem, s informacemi o realizaci obdobných aktivit a finanční rozvahy (položkový rozpočet, výše požadavku, ostatní zdroje financování), jakož i specifické tabulky k rozsahu aktivit, počtu účastníků a výše ročního příspěvku rodičů.  Elektronickou žádost je třeba následné vytisknout, podepsat, naskenovat a vložit jako elektronickou přílohu k žádosti v modulu Elektronické dotace.

 

Kritéria pro hodnocení žádosti:

V případě splnění technických náležitostí žádosti a naplnění programového cíle bude poskytnuta dotace na projekt zaměřený na pravidelnou celoroční činnost mimo rámec hlavní činnosti školy, která je organizována školou (nikoli externím organizátorem) minimálně 2x měsíčně.

Komise pro výchovu a vzdělávání RMČ projednává výši dotace na jednotlivé projekty a postoupí návrh k projednání v Radě MČ.