KOMUNITNÍ PROGRAMY VE ŠKOLÁCH 2024 - A Aktivity pro rodiče a přátele škol rozvíjející komunitní funkci škol

Číslo

2024/006

Datum vyhlášení

20. 2. 2024

Datum ukončení žádostí

30. 4. 2024

Datum zveřejnění výsledků

30. 6. 2024

Vyhlášeno usnesením

Kontakt

Karel Čermák Odbor školství Úřadu městské části Praha 6, Bubenečská 1, Praha 6. 2. patro, místnost č. 3.20 tel.: 220 189 456 e-mail: kcermak@praha6.cz

Úvod

Cílem je propojení školy s místní komunitou, zapojení místních obyvatel a rodinných příslušníků dětí a žáků do aktivní spolupráce se školou v projektech zaměřených na pravidelné dílny nebo opakovaná setkání, zahradní slavnosti, společenská setkání a sportovní dny.

Cílovou skupinou jsou mateřské a základní školy, jejichž zřizovatelem je MČ Praha 6. Škola může v této oblasti podat nejvýše jednu žádost zahrnující jeden projekt s až čtyřmi druhy podporovaných aktivit.

Finanční dotace může být poskytnuta mateřským a základním školám cílové skupiny na realizaci pravidelných dílen nebo opakovaných setkání v maximální výši 3 000 Kč na dílnu nebo setkání, na zahradní slavnost v maximální výši 20 000 Kč, na společenské setkání v maximální výši 10 000 Kč a na sportovní den v maximální výši 10 000 Kč.

Témata

Podmínky účasti

Podmínky pro poskytnutí dotace:

Vyplnění elektronické žádosti a projektu se záměrem a podrobným popisem, s informacemi o realizaci obdobných aktivit a finanční rozvahy (položkový rozpočet, výše požadavku, ostatní zdroje financování), jakož i specifických tabulek k počtu aktivit a účastníků. Elektronickou žádost je třeba následné vytisknout, podepsat, naskenovat a vložit jako elektronickou přílohu k žádosti v modulu Elektronické dotace.

 

Kritéria pro hodnocení žádosti:

V případě splnění technických náležitostí žádosti a naplnění programového cíle bude poskytnuta dotace na projekt zaměřený na:

- pravidelné dílny nebo opakovaná setkání s minimálním počtem 10 účastníků a maximálním počtem 10 dílen/setkání;

- zahradní slavnosti s minimálním počtem 100 účastníků a maximálním počtem 2 zahradních slavností; 

- společenská setkání s minimálním počtem 50 účastníků a maximálním počtem 2 setkání;

- sportovní dny s minimálním počtem 50 účastníků a maximálním počtem 2 sportovních dnů.

Komise pro výchovu a vzdělávání RMČ projednává výši dotace na jednotlivé projekty a postoupí návrh k projednání v Radě MČ.