OTEVŘENÝ SVĚT 2023 - 4.D Ostatní aktivity a programy rozvíjející komunitní funkci škol

Číslo

2023/004

Datum vyhlášení

11. 1. 2023

Datum ukončení žádostí

1. 2. 2023

Datum zveřejnění výsledků

30. 4. 2023

Vyhlášeno usnesením

Kontakt

Karel Čermák Odbor školství Úřadu městské části Praha 6, Československé armády 23, Praha 6. 3. patro, místnost č. 314 tel.: 220 189 456 e-mail: kcermak@praha6.cz

Úvod

Cílem je podpora aktivit a programů rozvíjejích komunitní funkce mateřských a základních škol a víceletých gymnázií, které neodpovídají kritériím a podmínkám oblastí 4.A, 4.B nebo 4.C tohoto dotačního programu.

Cílovou skupinou jsou mateřské a základní školy, jejichž zřizovatelem je MČ Praha 6, a nižší stupeň víceletých gymnázií se sídlem v MČ Praha 6, jejichž zřizovatelem je hlavní město Praha. Škola může v této oblasti podat nejvýše jednu žádost.

Finanční dotace pro mateřské, základní a střední školy cílové skupiny na projekty rozvíjení komunitní funkce škol do výše až 70% nákladů.

Témata

Podmínky účasti

Podmínky pro poskytnutí dotace:

Vyplnění elektronické žádosti a projektu se záměrem a podrobným popisem, s informacemi o realizaci obdobných aktivit, finanční rozvahou (položkový rozpočet, výše požadavku, ostatní zdroje financování). Elektronickou žádost je třeba následné vytisknout, podepsat, naskenovat a vložit jako elektronickou přílohu k žádosti v modulu Elektronické dotace.

 

Kritéria pro hodnocení žádosti:

V případě splnění technických náležitostí žádosti a naplnění programového cíle a účelu, jakož i na základě vyhodnocení přínosu projektu, předpokladů žadatele pro realizaci projektu a výše finanční spoluúčasti žadatele či zapojení jiných finančních zdrojů, může být poskytnuta dotace do maximální výše 70% prokazatelných nákladů

Výbor pro výchovu a vzdělávání ZMČ projednává výši dotace na jednotlivé projekty a postoupí návrh k projednání v Radě MČ.